Не съм се карал с Ревизоро, не ми даде възможност

...
 Не съм се карал с Ревизоро, не ми даде възможност
Коментари Харесай

Марешки с тежки обвинения към Ревизоро

 Не съм се карал с Ревизоро, не ми даде опция да задам въпроси за контрабандата на господин министъра. Те се пробват да покрият контрабандата, а не да я разкрият. Това сподели в предаването „ Лице в лице " водачът на „ Воля " Веселин Марешки
„ Българинът го е споделил: Никой няма да си постави вълка да му пази стадото, или крадецът да му пази имуществото. В случая в българският парламент стана по този начин - пуснахме вълка да пази стадото. Вълкът е Ревизоро ", добави водачът на „ Воля " по адрес на някогашния началник на митниците Емил Димитров (Ревизоро), който понастоящем е народен представител от „ Обединени патриоти ".

„ Той няма бизнес, само че имам информация, че 2001 година - 2002 година, когато е бил началник на митниците, е бил освободен поради липса на резултати в битката с контрабандата, и ние в този момент този човек го назначаваме за началник на комисията ".

Марешки разяснява, че в случай че този човек е имал качества да се бори с контрабандата, е щял да остане началник на организация „ Митници ".

" Това е оценката на Борисов за този човек - той го вкарва зад един микрофон единствено да приказва глупости. Той не може да свърши работа и по тази причина с него не се занимавам. Миналата седмица той е споделил, че нашите компании сме били с 1,8 милиона загуба, а в това време „ Лукойл " са с 1,8 милиарда.

Този въпрос желаех да задам на министъра - преди да се появи нашата компания, е имало милиард сива стопанска система в бранш „ Горива ". И Ревизоро е бил в този интервал началник на митниците и т. н. Когато ние се показваме на пазара, приходите на организация „ Митници " от акцизи са се нараснали със 7,7% ".

Освен че жителите могат да си купуват повече горива, и страната събира повече акцизи. Ние оказваме помощ за осветляване на бизнеса ", добави Марешки.

Във връзка с изказванията на Валентин Златев, че над Марешки има тежък политически чадър, последният разяснява: „ Крадецът вика - Дръжте крадеца ".

Над него има доста тежък чадър, тъй като политиците работят в неговата компания, а не в моята. И всеки ден моите бензиностанции ги ревизират. Когато министър-председателят излезе и сподели, че има 900 бензиностанции, които манипулират софтуера, не сподели, че там има бензиностанции на Марешки. Значи, казусът не е в Марешки ", добави водачът на " Воля ".

На въпроса за какво е дал своя вот срещу оставката на депутата Делян Добрев, Марешки разяснява, че Добрев, в случай че желае да си тръгне, ще си тръгне и никой не може да го задържи принудително в Народното събрание.

" Като махнаха преди две-три седмици " суджукгейт ", да не би да се промени нещо. Депутатът от Добрич го изгониха от Народното събрание, не го опазиха по този начин, както пазят Делян Добрев, нещо промени ли се, шуробаджанащината промени ли се ", пита Марешки.

Според него и Делян Добрев да са били махнали, шуробаджанащината е нямало да се промени, тъй като " рибата се вмирисва откъм главата ".

В края на седмицата ще има избори във Вълчи дол. Човекът, който ГЕРБ оферират за кмет сега, е бил разследван за пазаруване на гласове. Двама от тези, с които дружно е бил разследван, са наказани на първа инстанция.

По думите му в този момент се приказва, че във Вълчи дол се раздават пари.

" Бойко Борисов знае ли това, в случай че не знае, аз го осведомявам, и в случай че знае, няма ли да го отдръпна този човек. Той знае биографиите на заместниците си, а те знаят биографиите на тези надолу. Той седи от горната страна, би трябвало да носи отговорност ".

„ Нямам никакъв проблем с Борисов, нямам и никакъв проблем с Кирил Йорданов във Варна. Ние имаме проблем с хората, които ръководят страната. Имаме проблем с метода му на ръководство, а не в персонален проект. В персонален проект, той ми е приветлив, пробва се да спортува, аз също спортувам ".

Веселин Марешки изиска да бъдат осветени роднинските връзки на избран вид от хора: общински съветници, министри, кметове, депутати, тъй като, по думите му, „ в случай че те са осветени - не могат да мародерстват ".
Източник: klassa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР